Narod.bg разкри: Кметът на Несебър Николай Димитров върти бизнес с Митьо Очите в Слънчев бряг (ПЪРВА ЧАСТ + СНИМКИ)

Нова порция уличаващи разкрития за окопалия се вече 16 години в местната власт кмет на Несебър Николай Димитров извади наяве източник на Narod.bg от морската община.

След като вече осветлихме скандални сделки, обществени поръчки и обвързаности на градоначалника, който наскоро по доста съмнителен начин превзе властта за своя пети мандат, дойде ред на нови разкрития. Информатор от общ. Несебър призна, че общинските паркинги пред хотели и заведения в курорта Слънчев бряг, се отдават с договор за паркиране на няколко служебни коли на въпросните обекти или директно се заплащат няколко паркоместа без никакви договори с общината.

Въпросните туристически обекти влизат в играта, като поставят техен служител, който да събира такса на всички паркиращи автомобили, а част от парите се отчитат към кметството, докато ощетена е общината.

Така се заобикалят процедурите за отдаване под наем на тези паркинги.

Важен момент е, че част от тях са изключително атрактивни – в центъра на Слънчака, като например пред сградата на Пощата и бар „Кондор”.

Другият златен паркинг, носещ сериозни приходи, е този пред хотел „Диамант”, както и много, много други в комплекса.

По подобен сенчест начин се ползват големи парцели за рент-а-кар, без да се провеждат процедури за тях. Както можем да се досетим, бизнесът е даден на приближени до кмета Николай Димитров лица с повече от съмнително реноме.

Например, рент-а-кар под управлението на мафиотския бос Димитър Желязков – Митьо Очите, спряган като особено близък до сърцето на кмета. Бизнесът на Страшилището от Несебър е ситуиран в северната част на Слънчев бряг срещу КПП „Кошарица”.

Очаквайте ВТОРА ЧАСТ за бизнеса на кмета Николай Димитров

Източник: narod.bg