Narod.bg до прокуратурата: Как кметът Николай Димитров назначи незаконно свой човек за шеф на общинско предприятие в Несебър (СНИМКИ)

Серия разследвания на Narod.bg показаха ясно, че кметът на Несебър Николай Димитров е наложително да бъде предаден на прокуратурата.

Причини да искаш – незаконни обекти, които плащат наеми, но не и към общинския бюджет, бизнесът на брат му с PVC дограма на троини цени и заигравки с Митьо Очите са само част от криминалните сюжети.

Нов сигнал разкри как Николай Димитров си е назначил удобен началник на общинско предприятие „Благоустрояване, комунално стопанство и озеленяване” (БКСО) в Несебър.

Данните са лесно проверими и държавното обвинение няма видима причина да не си свърши работата, освен ако по някакъв начин прокурори не са свързани с оялия се кмет, коментира информатор на Narod.bg.

Сюжетът започва през 2008 г., когато е проведен конкурс за назначаване на приближения до кмета Димитър Стоилов Панев за началник отдел „Търговия”. Поради това, че в Единния класификатор на длъжностите изискването за заемане на такава длъжност е кандидатът да има 4 години ръководен опит, а Панев по онова време е на 28 г. и към момента не е работил нищо друго, освен лятото на собствената си сергия, Николай Димитров прави нова схема.

Кметът, взел властта за сефте през далечната 2007-а, предлага на верният Димитър Панев да му се признае за ръководен опит това, че е бил управител на собствената си фирма, без персонал и без почти никаква дейност.

Така „нашият човек” печели конкурса, назначен е незаконно на позицията, а в последствие е издигнат до зам.-директор и накрая до директор на общинското предприятие „Благоустрояване, комунално стопанство и озеленяване” в Несебър.

Очаквайте продължение в Narod.bg, за да научите за връзката на кмета Николай Димитров с наскоро арестувания Паскал Апостолов, началник на „Местни данъци и такси” и какви услуги се налага да върши шефът на БКСО-Несебър Димитър Панев

Източник: narod.bg