Narod.bg до прокуратурата: Всички капанчета в Слънчев бряг – незаконни, разпитайте кмета Николай Димитров на кого плащат? (ВТОРА ЧАСТ)

Беззаконията в местната власт сякаш са невидими за серия правителства, заети с боричкания за кокала в парламента. Емблематичен пример за ненаказано, поне до момента, деребейство, е кметуването на Николай Димитров, пети мандат начело на общ. Несебър.

Както ви разказахме в поредица публикации има безброй поводи градоначалникът да стане клиент на прокуратурата. Сега Narod.bg ѝ дава още един коз – грандиозна далавера с преместваемите обекти в Слънчев бряг, които не плащат наем на общината и дори крадат ток и вода.

Чиновник от кадастъра призна ексклузивно, че 100% от преместваемите обекти в курортния комплекс са незаконно поставени. Въпреки това капани, каравани и будки стоят от години, инкасирайки тлъсти обороти в претъпкания през сезона курорт. Ясно е, че всеки един собственик на такъв обект си плаща някъде, въпросът е къде и на кого?

Именно тук е ролята на държавното обвинение, което трябва да привика на разпит кмета на Несебър Николай Димитров, който да обясни как очеизвадно престъпление от години не се санкционира?!

Процедурата, за да бъде поставена която и да е от незаконните постройки, е следната: Преписките за поставяемите обекти след одобрение на проектите на ниво комисия и общинска сесия следва да бъдат включени в единна схема за поставяемите обекти за територията на к.к. Слънчев бряг, която ежегодно да бъде съгласувана с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, тъй като Слънчака е курорт от национално значение.

След съгласуване на тази схема по всяка една преписка главният архитект на общината трябва да издаде разрешение за поставяне. Тогава законно обектът може да бъде поставен, а според квадратурата общината трябва да начисли такса за ползваната общинска площ. Несебър не събира такава такса по простата причина, че са поставени незаконно, нямат документи, а оттук и основание за плащане.

Някои от „бизнесмените” все пак заплащат някаква тротоарна площ, но повечето броят „сухо“ само на ръка. Тук трябва да отбележим, че на разпит, освен кмета Николай Димитров, трябва да бъде подложен и шефът на отдел „Търговия” Мартин Ангелов Иванов, дълбоко навътре в схемата.

За капак много често тези незаконни обекти, поради това, че се ползват от приближени до властта тарикати, се включват криминално към електропреносната и ВИК-мрежата към партиди на общината и ползвателите не заплащат и стотинка към бюджета.

Властта пък съвсем удобно не проверява откъде незаконните обекти се снабдяват с ток и вода. В това число включваме дори сергиите за сладолед и всякакви такива по отдадените за търговска площ от общината улици в Несебър, Слънчев бряг, Равда, Свети Влас и Обзор.

Очаквайте ТРЕТА ЧАСТ, за да научите за нови „геройства” на преялия кмет на Несебър Николай Димитров

Източник: narod.bg