78-годишният пациент, размахвал пистолет в Спешното, бил с болки в ръката

Обиди и заплахи огласиха Спешното отделение в Шумен във вчерашния ден. Стигна се дотам, че изнервил се от дългото чакане за преглед пациент извади газов пистолет. 

„Оръжието изглеждаше доста истинско, което предизвика в мен немалка емоция, сега страх, притеснение, не мога да опиша какво е било, не е приятно определено, особено когато е незаслужено. За първи път ми се случва да ми се вади пистолет. Агресията е нещо обичайно в Спешното отделение за мое огромно съжаление, въпреки че всеки от нас дава всичко от себе си, за да помогне“, разказа д-р Петър Колев.

свързани

78-годишният пациент бил с оплаквания от болка в ръката. Проявил агресия след 35 минути в Спешното отделение – време за което му била направена рентгенова снимка, но резултатът от изследването не бил готов. 

„Всички търсещи помощ са в Спешното отделение. Някои от тях са спешни, голяма част при тях не се касае за спешно състояние, но те се преценяват като спешни и затова винаги стават такива скандали. Всеки бърза да бъде обслужен, макар че ние винаги правим триаж“, подчерта директорът на МБАЛ Шумен д-р Димитър Костов.

78-годишният мъж е задържан, а газовият пистолет, който размахал в Спешното отделение, е иззет.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Източник: Bgonair.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *