5 хотела на Вальо Златев минават под бранда Hyatt, олигархът наля $70 млн. в „Серенгети“ – Танзания (РАЗКРИТИЯ)

Морските хотели на бившия генерален директор на „Лукойл България“ Валентин Златев минават под бранда Hyatt. Олигархът, на чиято сватба кумува лично тарторът на шайката Бойко Борисов, разполага с пет морски хотела в Слънчев бряг и Обзор с близо 2000 стаи, управлявани през компанията „Тера тур сервиз“.

През 2023 г. и 2024 г. all-inclusive хотелите ще заработят под новите брандове

Преминаването към портфолиото на Hyatt Inclusive Collection ще стане след съществено обновление, което по предварителни сметки се изчислява на 30 млн. лв., коментира Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на „Тера тур сервиз“.

Сумата е условна, като все още няма детайлни сметки за цената на реконструкцията на един от хотелите, който се нуждае от по-сериозен ремонт.

Петте морски хотела на Златев в Обзор, Слънчев бряг и границата на Свети Влас бяха под бранда RIU.

Смяната сега не е изненада, тъй като за тях беше обявено, че ще се разделят с RIU до края на 2022 г. През 2023 г. и 2024 г. all-inclusive хотелите ще отворят врати под брандовете Secrets Resorts & Spas, Dreams Resorts & Spas, Breathless Resorts & Spas и Alua Hotels & Resorts.

По думите на Лъчезар Тодоров изминалият летен сезон е бил добър по отношение на проходите, но не и по отношение на финансовия резултат заради големи разходи.

В края на лятото на миналата година стана ясно, че Златев се разделя с бранда RIU, под който бяха всичките му обекти без столичния хотел на паметника „Левски“. Той изначално заработи под бранда Hyatt. Следващата смяна от RIU към Hyatt Regency беше обявена за комплекса на Валентин Златев в Правец. В момента той е в ремонт, като надеждите са да отвори под новия бранд през пролетта, пише „Капитал“.

Реконструкцията на четири от петте морски хотела ще започне тази зима, като последният, пети, се очаква да отвори през 2024 г., тъй като има нужда от по-сериозни реконструкции, защото последната такава е била преди 10 години, а 3 от тези 10 години не е работил.

Източник: narod.bg