32-годишен селянин преби жена си


32-годишен селянин преби жена си

Снимка: БГНЕС

Мъж на 32 години от село Мостич е задържан в полицейския арест във Велики Преслав след като в условия на домашно насилие нанесъл удари по главата на 30-годишна жена, съобщиха от МВР в Шумен.  

Сигналът е приет в следобедните часове в петък. Мъжът е установен. За извършено престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5 А от Наказателния кодекс е образувано досъдебно производство, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен.

Мъж на 46 години от с. Ясенково бе задържан на 11 юни в полицейския арест, след като е нанесъл побой на 39-годишна жена от същото село, с която живее на семейни начала.

Две досъдебни производства за закана за убийство бяха образувани в Областната дирекция на МВР в Шумен преди дни.

Областната дирекция на МВР в Шумен отчита спад на престъпленията и увеличение на разкритите криминални деяния през 2023 г. През миналата година е оказано съдействие в 285 случая на домашно насилие. Издадени са 118 заповеди за защита, от които 79 за незабавна и 39 за постоянна защита. В условията на домашно насилие са регистрирани 41 престъпления, срещу 16 за 2022 г. Това съобщиха от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си през м.г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg