27-ото автомобилно рали за „Елена Апостолова“ – 25 дами спряха дъха на зрителите

В Бургас се провежда традиционното дамско рали, което носи името на Елена Апостолова – първата дама на автомобилния спорт в България. Състезанието за умело шофиране се организира за 27-и път от фамилия Апостолови и община Бургас.

25 дами спряха дъха с дрифтове на осмомартенското рали. Тази година състезанието се провежда в два самостоятелни кръга – майсторско управление и паралелен слалом. Първа по трасето премина внучката на Елена Апостола, в чиято памет се провежда ралито.

„Адреналинът определено не те пуска. Една дама разтоварва по този начин – извън границите и зоната на комфорт“, сподели Саня Халачева.

Дамите показаха завидни умения зад волана, но призоваха дрифтовете да бъдат само на състезания, а не на пътя.

„Вярвам, че ние ще сме пример за всички тях, защото искам те да се раздадат изцяло на трасето, да запазят самообладание, смирение и прекрасната си чаровна усмивка“, коментира организаторът на състезанието – Гергана Апостолова.

„Настроението е страхотно. Адреналинът се покачва малко по малко, но не трябва да забравяме, че така трябва да караме само на обозначените трасета, а не в града“, категорична е участничката в ралито – Ивалена Колева.

Майсторът на спорта Стоян Апостолов даде напътствия на дамите преди решаващия старт.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: БГНЕС

Източник: Bgonair.bg