18 задържани мигранти след гонка с полицията


18 задържани мигранти след гонка с полицията

Снимка: БГНЕС

Край карловското село Васил Левски бус е спрян за проверка. В района на бензиностанция на Подбалканския път полицейски патрул подал сигнал за спиране на товарен бус. Шофьорът му първоначално намалил скоростта, след което форсирал с газ, за да избегне проверката, съобщава БГНЕС.

Последвало преследване между буса и полицейския патрул. То е продължило около два километра в района на селото, където бусът е спрян. В него са пътували двама българи, а в задната част на автомобила са превозвани 18 мигранти – сирийски граждани.

Трима от чужденците са малолетни, а 8 са непълнолетни. Двамата български граждани са задържани. Установено е, че единият от тях е осъждан 25 пъти, като последното си наказание е изтърпял през 2023 г.

И още един случай с бежанци. За него съобщи кметът на садовското село Катуница Красимир Юруков. След полицейско преследване два автомобила с румънска регистрация успели да се измъкнат. Колите били намерени по-късно, изоставени край гробището на Катуница. Шофьорите не са открити, евентуалните мигранти също.

Полицията издирва шофьорите и бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg