Юлия Навалная: Путин ми отне най-скъпото, скоро ще кажем защо

Путин уби съпруга ми. Това заяви Юлия Навалная в емоционално видеообръщение. Все още не е ясна причината за смъртта на опозиционера, а разследването е удължено. Според световни медии по тялото на Навални са открити синини, не е извършена аутопсия, семейството му не може да види и получи тялото. Навалная присъства на Съвета на министрите на външните работи на Европейския съюз. 

Опечалена, но и твърдо решена да продължи делото на съпруга си – така Юлия Навалная заяви, че няма да спре с опитите си да се бори за свободата на страната си.

свързани

„Преди три дни Владимир Путин уби съпруга ми Алексей Навални. Путин уби бащата на децата ми. Путин ми отне най-скъпото, което някога съм имала – най-близкия и най-обичан мъж. Някъде в затвор, отвъд полярния кръг, Путин уби не само Алексей Навални като личност, той искаше да убие нашата надежда, нашата свобода и нашето бъдеще“, каза Навалная.

С тези думи Юлия призова поддръжниците на съпруга ѝ да я подкрепят и обяви, че иска да живее в свободна Русия.

„Ще продължа делото на Алексей, ще продължа да се боря за нашата страна. Призовавам ви да се борите с мен!“, настоя тя.

свързани

Разкритията не спират дотук и макар и руските власти да удължиха разследването на смъртта на Навални, Юлия заяви, че съвсем скоро ще стане ясно защо точно е бил убит съпругът ѝ. 

„Знаем с точност защо Путин уби Алексей преди три дни. Ще ви кажем съвсем скоро„, обяви тя.

свързани

47-годишният Навални почина в колония със строг режим в Арктика, където излежаваше 19-годишна присъда за екстремизъм. Руските власти отричат да имат роля в смъртта на опозиционера. Навалная ги обвини, че крият тялото на мъжа ѝ, както и че чакат следите от нервнопаралитичното вещество „Новичок“ да изчезнат от тялото му. 

Междувременно стана ясно, че Германия е привикала руския посланик в Берлин заради смъртта на Навални, съобщи говорител на федералното външно министерство.

Вижте повече в репортажа.

Източник: Bgonair.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *