Шест години след смъртта на футболистите от Павликени, съдът даде ход на делото

Почернени родители на загинали при катастрофа футболисти вече шеста година чакат справедливост от съда. Родителите на четиримата състезатели на отбора на Павликени, които загинаха в инцидент между ТИР и автомобил край свищовското село Горна Студена, искат наказание за шофьора, който отне живота на децата им.

На 19 февруари 2018 година късно вечерта футболистите от от общинския клуб в Павликени Димитър Кушев, Георги Вълчев, Генчо Стефанов и Ивелин Ивов се прибират от мач. На кръстовище край село Горна Студена автомобилът им е пометен от ТИР. 

При катастрофата на място издъхнаха трима от футболистите, а четвъртият – на път за болницата в Плевен. Разследването на тежкия инцидент се проточи близо 6 години, а сломените от мъка родители и до днес чакат и се надяват на справедлив съдебен процес. 

За тези 6 години абсолютно нищо не се е случило, продължиха много експертизи – една, втора, тройна и според нас – родителите на убитите деца, мъчат да оневинят шофьора на тира, който е карал“, заяви бащата на един от загиналите Никола Кушев.

Румянка Пенчева, майка на загиналия футболист Генчо Стефанов също смята, че шофьорът е можел да опита да избегне насрещния автомобил. 

„Той продължава да си работи, продължава да си живее живота, не се чувства виновен, няма никаква вина, нито към децата ни, нито дори и към нас“, каза Пенчева.

На 22 март тази година Окръжният съд във Велико Търново даде ход на делото. 

Трябва някакво наказание, дори минимално, но трябва! А отделно – тези семейства, четирите имат други майки и бащи, баби, дядовци, които и те страдат“, категорична е Пенчева.

Искаме от съда да влезе в затвора, както ние сме в затвора вече и няма живот за нас„, заяви Кушев.

На първото съдебно заседание бяха разпитани 11 свидетели. Следващото съдебно заседание е насрочено за 10 май, а родителите на загиналите футболисти се надяват, шофьорът на ТИР-а блъснал колата с техните деца ще получи адекватно наказание.

Вижте повече в репортажа.

Източник: Bgonair.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *