Чуждо посолство зад бягството на Пепи Еврото!

Брилянтно изпълнена операция от чуждо посолство стои зад необяснимото иначе бягство на Пепи Еврото през юни миналата година току под носа на ченгетата, разкри само пред Narod.bg източник от специалните служби.

Междувременно Братът на изчезналия лобист в Темида – Емил Петров, е висш прокурор и 2 служби за сигурност следят всяка негова стъпка. Пепи Еврото избяга от страната на 1 юни 2023-а , пише „Филтър”.

Според данни на Narod.bg и МВР лобистът е жив и здрав и най-вероятно се спотайва в съседна Сърбия. Преди това Еврото бил в Дубай и Турция, остава загадка как така не е заловен досега, въпреки че е обявен за международно издирване?!

Според източник от съдебната система няма как Петьо Петров да се скрие в Гърция или Румъния, защото са страни от ЕС. „Има имоти в Истанбул и добри контакти в Сърбия, често ходеше там”, даде насоки запознатият с драмата.

По думите му забавянето при опита за арест на Пепи Еврото не е случайно, така му е даден шанс да изчезне, от който тарикатът се възползвал.

„Цветан Василев избяга от страната през юли 2014 година. Два месеца по-късно го арестуваха в Белград и оттогава съдът отказва да го екстрадира. Митьо Очите избяга в Турция през 2017 година и два дни по-късно го хванаха в хотел. Екстрадираха го бързо.

От Петьо няма следа вече 10 месеца. Няма как да се крие по-успешно от Цветан Василев и Митьо Очите. Контролират го в чужбина“, убеден е източникът, с което се потвърждава и новината на Narod.bg за намеса на чуждо посолство.

Петьо Петров е един от висшите магистрати, които са имали дебитни карти от КТБ до рухването на банката, въпреки че не е предлагала такава услуга за физически лица. Това става ясно от документи по делото. Той е бил един от следователите, които е трябвало да работят по източването на банката, но заради връзката си с Цветан Василев си е подал отвод. След това разследването се води от тогавашната му колежка Илиана Кирилова, която днес е ръководител на Софийската градска прокуратура.

Има поне две индикации, че Петьо Еврото е жив. През октомври миналата година, няколко месеца след бягството си, Пепи Еврото изпрати сигнал до Лаура Кьовеши за шефката на българската европрокуратура Теодора Георгиева. В писмото си той твърди, че Георгиева е вземала подкупи от него. Малко преди това Петров напусна страната заедно със сина си. МВР не обясни как е възможно това, без да го открият.

Според данните това се е случило контролирано в рамките на оперативна намеса на чуждо посолство, разкри Narod.bg.

От години се носят легенди за влиянието на Пепи Еврото в храма на Темида и връзките му със съдии и прокурори. С един от тях обаче официално е седял на една маса и са си ходили: на гости редовно, без да го крият.

Това е брат му Емил Петров, който от 24 години насам катери стълбата в йерархията на прокуратурата. Днес той е заместник апелативен прокурор на София, което означава, че контролира актовете на колегите си от ключовата градска прокуратура, районната, но и окръжните във Видин, Монтана, Враца, Благоевград, Кюстендил и Перник.

Няколко години прокурор Емил Петров беше командирован във вече закритата Специализирана прокуратура, която също е сочена за завладяна от Пепи Еврото.