Четирима в ареста след спецоперация в Плевенско

При специализирана полицейска операция в област Плевен са задържани четирима души, образувани са четири бързи и две досъдебни производства, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен.

Специализирана полицейска акция е насочена към противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. Включени са сили на всички районни управления, на „Криминална“, „Икономическа“, „Пътна“ и
„Охранителна полиция“ при Областната дирекция, както и Зонално жандармерийско управление в Плевен.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими, допълниха от полицията.

Проверени са 465 души и 283 моторни превозни средства. Извършени са проверки на десет пункта за черни и цветни метали, дванадесет заложни къщи, осем автоморги, автосервизи и депа, на 20 питейни и увеселителни заведения и на 25 търговски обекта.

В областта са регистрирани осем престъпления, свързани с нарушения на Закона за горите и на Закона за движение по пътищата, както и с наркотици.

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районна прокуратура в Плевен по компетентност. Работата по случаите продължава.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg