Цели 6 часа е бита нападнатата жена във Враца, насилникът я свестявал и пак започвал

Пореден случай на жестоко домашно насилие. В продължение на шест часа 38-годишен мъж нанася удари и ритници на съпругата си. Жертвата е претърпяла животоспасяваща операция в многопрофилната болница във Враца. Извършителят е с две ограничителни заповеди да не доближава съпругата си. 

В деня на нападението жената се прибрала вкъщи. Вижда чаша водка на кухненската маса и така разбира, че не е сама в апартамента. Опитала да потърси помощ по телефона, но 38-годишният ѝ съпруг я пресрещнал и боят започнал. Ударите и ритници по цялото тяло продължили шест часа.

„Бой, ритане, юмруци в глава, в гърди, ребра, навсякъде. Тя е припадала не един път, губила е съзнание, той я е заливал с вода, за да дойде на себе си и пак е започвал„, разказва майката на пострадалата – Бояна Ташкова.

Мъжът извадил пистолет и нож. Казал, че този път ѝ подарява живота и си тръгнал. Едва движещата се жена се обадила на дъщеря си за помощ. Лекарите в многопрофилната болница във Враца извършили животоспасяваща операция. Състоянието ѝ е стабилизирано, но жената е в шок. Дори не познала собствения си баща.

свързани

„Едни ужасяващи очи, обляна цялата в сълзи. Тя е помислила, че е онзи негодник. Със зор сме я укротили и сестрата, която беше там ѝ казваме, че той е задържан. Дъщеря ѝ плачейки – не бой се мамо, това е дядо. Със зор я укротихме, тя беше изпаднала в шок“, споделя Ташкова

Извършителят е задържан и е с постоянна мярка „задържане под стража“. Той е с три обвинения.

„В хода на разследването е установено, че е нарушена заповедта за защита, като същият е влязъл в жилището, по отношение на което му е забранено. Установено е също, че се е заканил с убийство с пистолет и нож. Нанесъл е телесни повреди в областта на главата и тялото, вследствие на което е причинил на пострадалата временно разстройство на здравето и опасност за живота“, заяви говорителят на Районната прокуратура-Враца Емилиян Костов.

От прокуратурата във Враца са категорични, че ще бъдат безкомпромисни.

„Това е безскрупулно и дръзко и заради това единствената наша реакция е своевременно установяване и задържане. Трябва да знаят извършителите на престъпления, че ще бъдем безкомпромисни“, подчерта Костов.

За нарушение на ограничителната заповед законът предвижда до 3 г. затвор или глоба до 5 000 лв., за закана за убийство наказанието е затвор до 6 г., а за причиняване на средна телесна повреда   – „лишаване от свобода“ за срок от 2 г. до 10 г.

Вижте повече в репортажа.

Източник: Bgonair.bg