Хладнокръвно масово убийство: Разказ за кървавата баня в търговски център в Сидни

Шестима души са убити при нападението с нож в търговски център в източната част на Сидни. Към момента мотивът за нападението е неизвестен. 

Нападението е извършено в големия търговски комплекс „Уестфийлд Бонди Джънкшън“, пълен с посетители в съботния следобед. Снимки от охранителните камери, публикувани от местни медии, показват мъж да тича в търговския център с нож в ръка. Очевидци съобщават, че е настъпила паника, като хората са бягали в опит да се скрият. 

свързани

„Бяхме в един от магазините. Изведнъж металните решетки се спуснаха надолу и през тях видяхме извършителя. Носеше дълъг черен нож в ръка. И изглеждаше видимо спокоен, той просто се разхождаше все едно си е взел сладолед в парка„, сподели очевидец на атаката.  

Мъжът намушкал и убил шестима души и ранил други осем, сред които и 9-месечно бебе. 

свързани

Загиналите на място са 4 жени и един мъж, а пета жена е починала от раните си в болница. Някои от ранените са в критично състояние. 40-годишният убиец, който е бил познат на органите на реда, е бил неутрализиран от полицай.

„Полицейски служител е бил близо до търговския център. Тя влязла вътре и е вървяла зад извършителя. Той се е обърнал срещу нея, надигайки ножа си и в този момент тя решила да го застреля“, уточниха от полицията.  

Към момента мотивът за нападението е неизвестен. Търговският център ще остане затворен и утре, а разследването ще продължи в следващите дни.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Източник: Bgonair.bg