ХИТРЕЦ: Красимир Каракачанов драпа за топ имотите на ВМРО (ПЪРВА ЧАСТ)

В чудовищен скандал се е превърнал последният организационен съвет на ВМРО, проведен наскоро. Причината са опитите на уж оттеглиглия се Красимир Каракачанов, иначе от години несменяем лидер на партията, нищо че е бил доносник на ДС, така да си оплете кошницата, че да заграби имотите на организацията. А те, както сме описвали процеса, след реституцията им от „Сдружение ВМРО“ са вкарани във „Фондация ВМРО“. И двете структури на практика се управляват от край време от едни и същи „войводи“, начело със самия Каракачанов.

След фиаското на изборите той обаче беше принуден да се отстрани и сега председател на управителния съвет на „Сдружение ВМРО“, което от своя страна определя кой ще ръководи имотите на Фондацията, е Ангел Джамбази, пише „Уикенд“.

Каракачанов сега правел тънки сметки директно да измести евродепутата от шефския пост. След като овладее управителния съвет на „Сдружение ВМРО“, той вече е с развързани ръце да определи ръководството на Фондацията. Крайната цел е с преданите си хора направо да я отцепи от Сдружението. И без това като политическа сила ВМРО е вече бита карта и никой не я търси за партньор, нито пък се съобразява с вижданията на нейните войводи. Стойността на имотите на ВМРО обаче расте като лавина.

За целта Каракачанов направил тайна среща с избрани хора от ръководството на „Сдружение ВМРО“. Поканени били само верните му протежета. Целта била да им набие в главите колко е важно той да стане председател на Сдружението, защото само така ще може да управлява и Фондацията. А тя, както вече обяснихме , се разпорежда с имотите, от чиито наеми идват големите пари на партията.

Като следваща стъпка се планира кръгът на Каракачанов да се обяви за чистото идейно крило, което работи за каузата Македония, за разлика от „партийците“, които се борят само за власт и депутатски места. Ако тази точка се реализира и Фондацията се окаже официално в ръцете на Каракачанов, опонентите му изпадат в немилост, остават на улицата и трябва да си търсят други източници на финансиране.

За плановете на почетния председател научил обаче съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов, обясняват източниците. Той публично разобличил тънките сметки на агент Иван на ДС. Избухнала мощна караница, придружена с неизбежните заплахи за разцепването на ВМРО и неясното бъдеще на партийните имоти. Обяснено било дори това, че за местните избори партньори на ВМРО из страната поставили изричното условие – без Красимир Каракачанов.

След подвизите му като военен министър и разкрития за паспортна мафия, партиите не искали да чуят за коалиции под негова егида. Разправиите още не са приключили, но какъвто и да е изходът от тях е ясно, че кризата в партията, която е със затихващи функции, само ще се задълбочава.

В същото време във ВМРО върви проверка от НАП. Можем само да гадаем с какви резултати ще приключи тя, допълват моментната картинка нашите информатори. Ако мечтите на Каракачанов да оглави Сдружението и да сложи официално ръка на Фондацията с имотите се сбъднат, нищо чудно ВМРО да бъде наистина фалирана.

Първо, разбира се, ще бъде приключена самата Фондацията, която формално ще продължи още известно време да имитира някаква културно-просветна работа колкото да се усвояват официално приходите от наеми. Като остане без имотите си, „Сдружение ВМРО“ съвсем ще заглъхне, понеже партията на войводите остава без източник на пари и те ще се разбягат по други „патриотични сдружения“ каквито има в изобилие.

„Фондация ВМРО“ още в зародиша си явно е направена с перспектива в един момент имотите да станат частни. Тя е регистрирана от самия Красимир Каракачанов през 2003 г., при това в частна полза, което означава,  че приходите от това недвижимо богатство могат законно да се използват по негово усмотрение, понеже през годините той е несменяемият партиен бос.

Очаквайте продължение на темата за схемите на корпулентния патриотар Красимир Каракачанов

Източник: narod.bg