Хванатият с подкуп общински служител във Варна остава в ареста


Хванатият с подкуп общински служител във Варна остава в ареста

Снимка: БГНЕС

Окръжният съд във Варна уважи искането на прокуратурата и наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 34-годишен служител на Община Варна, който е привлечен към наказателна отговорност за поискан и приет от него подкуп посредством злоупотреба със служебно положение чрез изнудване, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение в крайморския град.

Още по темата

14 фев 2024 13:11

2

Съдът е приел обоснованото предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е обвинен, както и възможността той да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода.

Служителят на общината бе задържан на 13 февруари, а у него бяха открити две хиляди евро, като първоначалната уговорка между мъжа във Варна и пострадалия е била за 10 хил. лева. Съобщава се, че в хода на разследването е установено, че той сам е поискал неследващ му се дар в качеството му на длъжностно лице, за да не извърши действие по служба – да не издаде констативни протоколи за установено нарушение и да не подготви проект на заповед за събаряне на незаконно изградена тераса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *