Ученици от старозагорското училище СУ „Васил Левски“ с вълнуващ рецитал за Апостола

Снимка: Dnes.bg

България отбелязва 151 години от обесването на най-светлия си герой Васил Иванов Кунчев-Левски, Апостолът на свободата.  На този ден животът на един достоен българин приключва на бесилото, но пътят му продължава във вечността.

За трета поредна година ученици от 3б клас с ръководител Татяна Николова при СУ „Васил Левски“, град Стара Загора, участват с рецитал  в общоградско поклонение по случай 151 години от обесването на Васил Левски.

Аделина Баяслиева, Габриела Мартинова от 3б клас и Антония Илиева от 7б клас представиха стихотворението „Край огнището“ на Валери Петров и накараха публиката да настръхне.

Йордан Йорданов ни припомни една от любимите песни на Левски, записана в неговото тефтерче „Все за тебе мисля, мамо“, и рецитира с огнен жар и плам любими мисли на Апостола. Сияна Чалъкова и Аделина Баяслиева изпяха прекрасната песен „Кажи ми, горо“ и накараха  целият площад в Стара Загора да затаи дъх.

Пред паметника на Апостола, общоградският ритуал започна със Заупокойна литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Митрополит Киприан и свещенослужещи от Старозагорската митрополия.

Поклон, Апостоле!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *