Урок по доброта: Първокласници намериха и върнаха чанта с голяма сума пари

Bulgaria ON AIR ви разказва една история за доброто – двама първокласници от Бургас намериха и върнаха чанта с пари на собственика ѝ – ученик от 7 клас. За благородната си постъпка момчетата ще бъдат наградени както от училището си, така и от бургаската полиция.

Докато играят в двора на училището, първокласниците Исус и Данчо намират чантичка.

Играех футбол и я намерих, и я предадох на госпожата„, сподели ученикът от СУ „Петко Росен“ Йордан Сачаров.

„Той бутна чантата, парите бяха долу, аз ги взех и после отидохме при госпожата“, разказа другият ученик – Исус Василев.

„След отварянето видях, че има голяма сума пари. С тях решихме да занесем парите при нашия заместник-директор. Те въобще не се замислиха дали трябва да върнат парите„, каза учителката Татяна Тенева.

„Исус и Йордан са много отзивчиви и будни деца, които имат изградена ценностна система от семейството“, категорична е Антоанета Петрова.

Родителите на Исус и Данчо са убедени, че най-важните уроци по добрата и честност се получават в семейството.

Браво! Поздравих го, но за него не е нещо необичайно, защото той е възпитан по този начин. Той не се чувства герой, направил го е, защото знае, че това е правилното“, не скри емоциите си майката на Йордан – Бинка Сачарова. „От малък го уча за добри дела, да постъпи правилно. Гордея се с него„, каза бащата на Исус – Владо Василев.

Оказва се, че постъпката на двамата първокласници има своите последователи, като в историята за доброто – „Предай нататък“.

Вижте повече в репортажа.

Източник: Bgonair.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *