Удар на Narod.bg: МВР разследва босовете на схемата със скрап, нанесла щети за 1 милиард лева – ето ги (ПЪРВА ЧАСТ + ДОКУМЕНТИ)

Милиардната схема за източване на бюджета с мнимо изкупуване на коли за рециклиране, която Narod.bg осветли, а МВР разследва детайлно, си има босове, които дърпат конците от години. Криминалист разкри, че целият престъпен „октопод“ се управлява от двама бизнесмени, които са навътре в бизнеса със скрап – З.Б. , който е важен фактор в Управителния съвет на Българската асоциация по рециклиране, и П.З., собственик на известно дружество, който е бил ръководството на БАР в периода 2013-2016.

Униформеният източник на Narod.bg е категоричен, че Министерството на вътрешните работи действа в посока разкриване на цялата престъпна пирамида и ролята на З.Б и П.З. в кражбите от бюджета.

Цялата криминална верига се нищи и от НАП, но както вече писахме, върху данъчните се упражнява непосилен натиск в опит да се прикрият престъпленията, за които има безспорни документални доказателства.

Narod.bg предстои да разкрие и друга измама в измамата – как босовете З.Б. и П.З. лъжат корумпирани инспектори от НАП, че плащали „нагоре по веригата“, затова не могли да им дадат търсения подкуп, за да продължат да си затварят очите за престъпленията.

Според информацията на фикса е нанесена щета от над 240 милиона лева само за последните 3 години.

Не е трудно да установим, че за последното десетилетие бюджетът е ударен с поне 1 милиард лева.

Престъпленията са описани в одитния доклад, част от който публикуваме

Както първо Narod.bg съобщи, организирана престъпна група бизнесмени, които управляват четири фирми, занимаващи се със скрап, контролира Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на Юлиян Попов със „златна далавера“, от която печелят малцина, а бюджетът губи по близо 90 милиона лева на година.

Зад дейността на дружествата прозират данъчни и финансови измами, както и пране на пари с, оказа се, колосалния бизнес с рециклирането на излезли от употреба автомобили. Narod.bg вече съобщи имената на фирмите и спечеленото за сметка на бюджета само за последната година:

„Автоекопроджект“ АД – над 24,5 милиона лева

„Българска рециклираща компания” АД – 100 млн.

„Ауторек” АД – 25 млн. лв.

„Българска организация за автомобили” АД – 1 млн. лева

Престъпленията на „октопода“ на З.Б. и П.З. и съдружните фирми са отразени в ревизионния акт, части от който публикуваме.

В него одиторите ясно казват, че „от материално-правна страна по отношение на издадените от ревизираното лице фактури е налице документиране на стопански операции, които реално не са осъществени и съответно не са налице доставки на услуги по смисъла на чл. 9 от ЗДДС“. Т.е., фирмите от обръча на З.Б. и П.З. фактурират услуги, които никога не са извършвали. Повече подробности може да прочетете сами в документа, който публикуваме.

Предстои да оповестим както пълните имена, така и конкретната роля на З.Б. и П.З. в организираната престъпна група, която действа от години под шапката на МОСВ.

И понеже, за да съществува ОПГ-то, е нужно да има продажни държавни служители, до дни Narod.bg ще започне да осветлява имената на чиновниците, които пускат чадър над грабежа за милиарди срещу солидни подкупи.

Източник: Narod.bg