Убиецът на учителката Рада Гешева се държи като невменяем, но е бил адекватен

Бургаският окръжен съд даде ход на делото за жестоко убийство на известната бургаска учителка по литература Рада Гешева. Тя беше убита от собствения си син в края на януари тази година с 67 удара с нож.

Въпреки че Георги Генджов е лежал многократно в психиатрична клиника, съдебно-психическата експертиза доказа, че по време на убийството синът е бил вменяем.

В съда Георги се държа неадекватно. „Невинен ли съм? Ще лежа ли в затвора?„, попита той.

свързани

Ден след трагедията криминалисти посочиха, че 25-годишният мъж системно е употребявал марихуана и наркотиците най-вероятно са отключили психично заболяване – „параноидна шизофрения“. Георги седем пъти е лежал в психиатрия.

„С майка си и баща си има обтегнати отношения. Има няколко подадени от тях жалби за домашно насилие, които след това са оттеглени. Майката с доктора са искали да му дават медикаменти, с които да лекуват състоянието му. Ясно е, че психичното му състояние не е съвсем добро, но аз не мога да кажа дали това се дължи на употребата на наркотични вещества„, коментира адвокатът на Георги – Ваня Радиева.

Насрочената експертиза обаче доказала, че Георги е осъзнавал действията си.

свързани

Направи самопризнания, че той е извършил убийството. 67 удара, 62- прободни порезни и пет – порезни. За момента не е обяснил мотива“, каза прокурор Ангел Георгиев.

„Не помнеше какво се е случило. Не знаеше защо е в ареста. Не се държи особено адекватно от последното ни виждане с него“, допълни адв. Радиева.

Делото ще продължи на 6 август с разпит на свидетели и вещи лица.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Източник: Bgonair.bg