Туристи пристигат в България с круизи по Дунав, в Русе очакват силен сезон

Силен туристически сезон по река Дунав очакват тази година в Русе. В града вече посрещнаха първите туристи, които пристигнаха от Будапеща с американски круизен кораб. По време на пътуването си по реката те спират в различните дунавски държави, за да опознаят историята и културата им.

Над 170 чужденци от четири континента слязоха на брега в Русе с първия кораб от новия туристически сезон. За тях това е първа среща с България.

„Много се радваме, че сме тук. За нас е много приятно да опознаваме нови места и нови страни и да създаваме нови приятелства. Когато пътуваме по реката, можем да видим много неща. България е привлекателна, защото е много различна, а ние идваме от тропиците„, сподели първите си впечатления туристка от Сао Пауло.

Круизите по Дунава са особено интересни за туристите от западните държави.

свързани

С тези пътувания нашите гости откриват различното лице на Източна Европа. То не е само бяло, черно или сиво, а има всички цветове. България за мен определено е в цветовете на розата. Чувствам се тук като у дома си. Нямам търпение да опитам пак кашкавал пане и миш-маш„, заяви круизният директор на корабната компания Ленърд Майнър.

Броят на корабите, които акостират в Русе, се увеличава, отчитат от общинската администрация.

свързани

„И тази година се очертава добър сезон за круизния туризъм, като предварителните графици, които сме получили от туроператорите, са за около 500 спирания на кораби в русенското пристанище“, каза зам.-кметът на Русе Златомира Стефанова.

По традиция от Русе част от туристите се отправят към Велико Търново и Арбанаси, а за останалите има разходка в града и посещение на Ивановските скални църкви.

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Вижте повече в репортажа.

Източник: Bgonair.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *