Тръгва второ дело срещу Георги Семерджиев


Тръгва второ дело срещу Георги Семерджиев

Снимка БГНЕС, архив

В Софийския градски съд започва второ дело срещу Георги Семерджиев. Процесът е по жалба на Семерджиев, който обжалва присъда от Районния съд в София за средна телесна повреда с особена жестокост.

Делото, разпределено на съдия Снежина Колева, все още не насрочено, информира БНТ.

Според прокуратурата на 5 май 2012 г. в ж.к. „Хаджи Димитър“ Семерджиев използвал мачете, докато пострадалият е бил на земята и в безпомощно състояние. За това престъпление Семерджиев е осъден на две години затвор. Той трябва да изплати и 12 000 лева обезщетение на жертвата.

Съподсъдим на Семерджиев е футболистът Иван Бандаловски. През юни миналата година бившият капитан на ЦСКА бе осъден на една година затвор условно.

Семерджиев беше осъден на 20 години затвор на първа инстанция по общо пет обвинения. Семерджиев уби две млади жени – 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, на тротоар в София при управление на автомобил със 166 км/ч в града. Той е употребил наркотици, бил е с фалшиво свидетелство за правоуправление и подменени табели. Освен това беше обвинен и в бягство от местопроизшествието веднага след катастрофата. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg