Трайчо Трайков се разграничи от колегите си за „Патриарха“


Трайчо Трайков се разграничи от колегите си за "Патриарха"

Снимка БГНЕС

Кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков се извинява за начина, по който се прави реорганизацията на движението по „Патриарх Евтимий“, „Витоша“ и „Фритьоф Нансен“ в пост в социалната мрежа Facebook.

„Бих искал да се извиня за начина, по който Столична община прави реорганизацията на движението по бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Витоша“ и ул. „Фритьоф Нансен“. Дори не говоря за достойнствата и недостатъците на самия проект“, написа във Facebook кметът на столичния район „Средец“ Трайчо Трайков по повод на новата организация на движението там, срещу която протестите на живеещи в района продължават.

Трайков заяви, че е поискал да има обществено обсъждане на проекта и на всички съпътстващи документи и изследвания, че ще бъдат взети предвид обоснованите предложения на гражданите и че едновременно ще бъдат въведени работещи компенсаторни мерки.

„Много голям проблем за мен е, че не съм успял да убедя колегите, колко е важно да се работи именно с уважение и мисъл за местната общност, както и че съм допуснал информацията с мен да се споделя умишлено избирателно“, подчертава районният кмет.

„Уморих се да повтарям, че нищо хубаво не може да се случи, ако не се помисли едновременно за легитимния интерес на пряко засегнатите, от които се очаква да платят цената. Опасявам се, че това може да стане прецедент, който да минира доверието в способността на районните кметове да представляват ефективно хората, които ги избират и по този начин да се загуби възможността за смислени градски промени“, отбелязва Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg