Това е „промяната”: Пияният общинар от ПП Благовест Георгиев катастрофира и избяга

Това е дълго чаканата „промяна” – общинският съветник в СОС от брокерите ПП Благовест Георгиев катастрофира и избяга от местопроизшествието в петък вечерта.

ПТП-то станало на ул. „Драган Цанков” и „Кирил Видински” между две коли.

Виновният шофьор е опитал да напусне мястото на катастрофата, но е бил спрян на няколко пресечки от инцидента, съобщава Нова тв.

Мъжът е отказал да даде проба за алкохол с дрегер, което е ясен знак, че е бил кьоркютук пиян.

За да е пълна гаврата се оказа, че Георгиев член на комисията по безопасност на движението. Той е част от групата на ПП-ДБ и „Спаси София“, а от затъващата коалицията в опит за нескопосан пиар го призоваха да подаде оставка.

„Правилата и законите трябва да важат еднакво за всички. Поведението на Благовест Георгиев, общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, е недопустимо и несъвместимо с нашите ценности и принципи, и в пълно противоречие с поетия от нас ангажимент за безопасност и сигурност в нашия град. Отговорното поведение изисква едно – оставка“, написа във фейсбук кметът на София Васил Терзиев от ПП-ДБ и „Спаси София“.

С позиция по темата излязоха и от ПП, от чиято квота е Георгиев: „Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал. Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник“.