Темида: Нойзи спаси джипа, прокуратурата протестира


Темида: Нойзи спаси джипа, прокуратурата протестира

Снимка БГНЕС

Районният съд в София реши, че колата на Ивайло Цветков-Нойзи няма да бъде отнета в полза на държавата, съобщи bTV. Обвинението обяви, че ще обжалва решението на съдебния състав.

„Софийската районна прокуратура ще протестира така определения съдебен акт. Според нас той създава един притеснителен прецедент“, обяви прокурор Николай Николаев.

През март Нойзи получи условна присъда за шофиране след употреба на алкохол. Той беше заловен на 17 ноември миналата година да кара по Околовръстния път в София в нетрезво състояние. При тест с дрегер беше отчетена проба от 2,12 промила алкохол. Кръвният тест показа наличието на 2,52 промила.
   
След задържането му Ивайло Цветков беше освободен срещу гаранция от 15 000 лева. Постановената му условна присъда бе постигната след споразумение с прокуратурата, с което на журналиста се налага наказание от 10 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

То предвиждаше още, че му се отнема шофьорската книжка за една година и два месеца, а колата му се конфискува в полза на държавата.

На предходното заседание през май Нойзи и адвокатът му не се явиха в Софийският районен съд, за което му беше наложена глоба в размер на 500 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg