Тежки обвинения в БСП за саботаж и брокерство след санкциите за столичната организация

Националният съвет на БСП на практика влезе във война с БСП-София с казуса по отстраняването на ръководството на “Леге” 10 чрез вкарване на инструмента на пълния цикъл отчет и избори.

Иван Таков: Обезглавяват БСП-София

Румен Овчаров: Кутията на Пандора взе да се отключва още през 2014 г. с изключването на Георги Първанов, Румен Петков и Евгени Желев

Отстраняването на ръководството на БСП-София чрез решението на “Позитано” 20 за извънредно провеждане на пълен цикъл отчет и избори отвори нови войни в БСП. Председателката на БСП Корнелия Нинова не пое курс за изключване на лидера на столичните социалисти Иван Таков заради неспазване на решение на националния съвет на БСП, както стана практика в други областни организации в страната. Но пленумът обяви, че в София червените трябва да проведат събрания за ново ръководство. Таков реагира светкавично и заяви, че за него това е своеобразен бъдещ провал на резултатите на БСП на европейските избори в национален мащаб. “Следва саботаж на европейските избори от страна на част от най-тясното ръководство на партията, тъй като в момента се опитват да вкарат цялата градска организация във вътрешнопартийни избори и служебно назначаване на председатели на районни съвети. По този начин ще се обезглави градската организация”, каза Таков.

“Питам аз, това ли е наградата за тези хора, които толкова време работиха за партията, направихме великолепна кампания на местните избори, постигнахме най-добрия резултат в София за последните 30 години, останахме на под 1% от кметския пост, оспорваме резултата в съда и има много голяма вероятност да има нови избори за кмет?”, заяви още той.

От “Позитано” 20 обаче разпространиха изказването на авторитетния дългогодишен председател на БСП-София Румен Овчаров, в което той директно обвинява Таков и съветниците на БСП от Столичния общински съвет, че са се продали “на брокерите Кирил Добрев и Красьо Черния”. “Това, което правите в Градската организация е груба политическа грешка. Глупава и още по-глупаво изпълнена. Глупава, защото първо отидохте и гласувахте заедно с ПП-ДБ-СС да си изберат председател на Общинския съвет. Същите тези, пред които бяхте сложили червени линии, защото режат паметници и ядат торти, аранжирани с глави на деца, ръце на войници. После, за да няма никакви съмнения, отидохте и гласувахте заедно с ГЕРБ, за да стане ясна – до известна степен, и цената за вашите действия, за това, което правите: комисиите, които получавате”, казва Овчаров.

“Гледам сега и другаря Станишев – така хрисимо разговаря тука, но кутията на Пандора взе да се отключва още през 2014 г., когато той с лека ръка изключи от партията бившия двукратен президент на България – Георги Първанов, заедно с втория и третия човек в партията – Румен Петков и Евгени Желев. И сега Станишев ни държи лекции как да се обединяваме и как трябва да го издигнем пак за член на Европарламента”, заявява още Румен Овчаров. “Надеждата за промяна и възраждане на партията беше много бързо смачкана, много бързо стъпкана”, казва Овчаров по повод на забележителния резултат на столичните социалисти на местните избори.

Източник: trud.bg