Татяна Жилова: Целият разказ за Нотариуса ще бъде много циничен


Татяна Жилова: Целият разказ за Нотариуса ще бъде много циничен

Снимка: БГНЕС

Разказът за влиянието на Мартин Божанов – Нотариуса е абсолютно обективен, но не е целият. Най-вероятно това е все още една малка част от нещата, които тепърва предстои да чуем и те няма да бъдат никак приятни – това каза в студиото на „Денят започва“ Татяна Жилова – председател на Съюза на съдиите.

„Целият разказ ще бъде много циничен, защото ние сме свидетели на много цинични неща, които чуваме. Но е хубаво не просто да бъде чут, но и да бъде осмислен с всички последствия и да бъде разкрит в дълбочина“, посочи Жилова.

Според нея, разкритията около скандала с Мартин Божанов не трябва да бъдат принизени до един водевилен скандал.

„Да не изпаднем в една ситуация кой с кого бил, къде бил, в какви отношения е бил и в крайна сметка да не се осветят в дълбочина тези отношения, които влияят на съдебната власт. Мога да направя два основни извода – първият, че съдиите са абсолютно незащитими. Ето случаят със съдия Цариградска – две години никакво разследване. От Съюза на съдиите ние само можем да кажем – направете нещо, да се обърнем към институциите, ВСС я изслушва и до там. Няма никакъв механизъм, по който един съдия да се защити.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg