СЪТРЕСЕНИЕ: ДАНС арестува шефа на Агенция „Митници” Петя Банкова

Държавната агенция Национална сигурност провежда операция на територията на София и страната, потвърдиха от ДАНС. Според източници, арестуван е директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова, както и заместникът ѝ Людмил Маринов.

Както първо Narod.bg писа, за Банкова е взето решение да бъде сменена при идването на новото служебно правителство, но изглежда ситуацията е ескалирала, щом се стигна дори до ареста ѝ.

Според информацията, преди да постъпи на работа в Агенция „Митници“ в началото на март, Маринов е бил служител на ДАНС. Към момента тази информация е неофициална като органите на реда нито потвърждават, нито отхвърлят това. Пред агенцията в момента има засилено полицейско присъствие, съобщава БНТ.

Операцията на ДАНС е свързана с разследване на сочения за контрабандист Николай Николов – Паскал и неговите евентуални връзки, чрез които е осъществявана контрабанда. Претърсват се адреси в квартал „Бояна“, известен хотел в столичния квартал „Лозенец“, както и други места близо до него. Освен в София, операцията на ДАНС е в ход и в Хасково.