Схема на ГЕРБ в Narod.bg: Кметът на Сливен Стефан Радев – калинка на Десислава Танева в зърнения октопод „Мел Инвест“

Кметът от ГЕРБ в Сливен Стефан Радев е калинка на повикване на Десислава Танева, провалената земеделска министърка на хунтата, алармира източник на Narod.bg от Града на стоте войводи.

Като счетоводител дълго време Радев козирува пред Танева, която пък го набутва в политиката, за да има верен изпълнител на поръчките, спускани от върховете на шайката.

Само преди дни от сенчестата партия обявиха новина, която не изненада никого – настоящият кмет Стефан Радев отново ще е кандидатурата на ГЕРБ Сливен за местните избори през есента.

Очакваната схема обяви Десислава Танева – областен координатор на партията. Бившата земеделска министърка посочи, че не вижда друга подходяща кандидатура и във вътрешнопартиен план няма колебания или алтернативи…

Всъщност, истината отново струва милиони е заровена в октопода „Мел Инвест Холдинг“, в който сливналийката влиза една на 23 години. На 25, само след 2 години работа, Танева става изпълнителен директор на „Мел Инвест Холдинг” АД и дъщерни дружества пред 1997 г. Остава начело на мастодонта в зърнения сектор за десетилетие – до 2007 г., после влиза в ГЕРБ и започва „жътвата“…

Влизайки в политиката, Десислава Танева прехвърля дяловете си в „Мел Инвест“ на Мария Щерева Белова – тогава трета в листата за народни представители и бивш сливенски депутат от ГЕРБ – на 19.08.2008 г. във фирма „Транс сървисис“.

От друга страна на 04.08. . Коста Димитров Каранашев – мъжът на Десислава Тавнева и кмет на Котел, я замества в съвета на директорите на „Мел Инвест холдинг“, като приема дяловете й на стойност десетки милиони.

Държи ги до 25.08.2010 г, когато Танева, в знак на добра воля, го прави шеф на „Напоителни системи“ в Сливен иЯмбол. И така богословът по образование се преквалифицира на… хидролог.

„Мел Инвест“ е холдинг, който инвестира в зърнобази, борси, туризъм, пивоварна индустрия чрез „Болярка“ и десетки хиляди декари обработваема земя. Неслучайно от основаването на партия ГЕРБ Десислава Танева е областен лидер на партията.

Холдингът е сред най-мощните в българското земеделие и управлява 62 фирми с разнообразен предмет на дейност, показа проверката ни.

Според регионални сайтове дружеството, зад което наднича провалената земеделска министърка, е получило огромни складови бази в Сливен, Карнолат, Бургас, Варна и Пазарджик за жълти стотинки.

Кметът на Сливен пък Стефан Радев е на заплата при Десислава Танева като обикновен счетоводител. „Привикнал е да е на килимчето пред Танева, каквото каже тя, това става“, обясни информаторът на Narod.bg. Така че, когато видите „Стефан Радев – кандидат на ГЕРБ“, всъщност четете „слуга на Десислава Танева и калинка на повикване“, завърши източникът на Narod.bg.

Източник: narod.bg