Спецакция във Велико Търново, шест души са арестувани

Във Великотърновска област има спецакция срещу търговия с вот. Задържани са шестима души, предаде БГНЕС.

Акцията е започнала рано тази сутрин и все още продължава. От полицията в Търново уточниха, че тя е насочена към недопускане престъпления по изборното законодателство, но е и по линия на битовата престъпност.

Шестима са задържани за грабежи и разпространение на наркотици от полунощ до сутринта. На четирима са  издадени предупредителни протоколи за търговия с вот. В Горна Оряховица бе открита и мини наркооранжерия в центъра на града.

Горна Оряховица остава под полицейска блокада на входа и изхода, където има пропускателни пунктове за автомобили. По кварталите на града също. Спрените за проверка шофьори се проверяват за нарушения, за употреба на алкохол и наркотици.

Отново при спецакцията бе открита и мини наркооранжерия в центъра на Горна Оряховица. От сутринта в областта са проверени 202 лица , 177 моторно-превозни средства, съставени са 14 акта, връчени са 114 фиша, задържан е мъж за шофиране след употреба на наркотици. 10 сигнала за изборни нарушения проверяват служителите на ОД МВР, има едно образувано досъдебно производство за търговия с вот, като сигналите са за различни партии.

Ст. ком. Димитър Машов, директор на ОД МВР, каза, че до момента има 10 сигнала за изборни нарушения. Част от сигналите не са потвърдени, а по другите все още се работи, каза още Машов.

„Има проверени седем търговски обекта, свързани със сигнали за изборни нарушения, четири адреса са проверени, 4 лица са предупредени да не извършват изборни престъпления!“, каза ст. ком. Димитър Машов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg