СОС: Новата организация по столичните булеварди е законна


СОС: Новата организация по столичните булеварди е законна

Снимка: БГНЕС

Проектът за новата организация на движението по столичните булеварди „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ е напълно законен, заяви заместник-кметът по транспорта Илиян Павлов на брифинг в Столичния общински съвет, предаде БТА.

По-рано днес от групата на БСП в СОС поискаха кметът Васил Терзиев да отстрани от поста заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов. Причината е именно възникналото напрежение заради реорганизацията на ключови места в столицата. Припомняме, че новото движение за автомобили, пешеходци и велосипедисти беше въведено по време на великденските празници.

По време на брифинга Илиян Павлов подчерта, че проектът е напълно законен, и е съгласуван с необходимите органи. “Съгласуван е от „Пътна полиция“ и от дирекция „Управление и анализ на трафика“ в Столичната община, така че ние сме си спазили общинската наредба и категорично считаме, че Столичната община изцяло е спазила законовите изисквания за съгласуване на проекта”, подчерта Илиян Павлов.

Зам.-кметът по транспорт допълни, че след направените нововъведения велосипедистите са се увеличили и новите алеи се използват по предназначение. „Около 1900 -2000 нови велосипедисти на ден се възползват от новата инфраструктура“, подчерта Павлов.

Проектите за организацията на движение за части от територията на Столичната община се разглеждат, обсъждат и приемат от Постоянната комисия по организация и безопасност на движението на Столичната община, която е сформирана със заповед на кмета на София, каза Илиян Павлов и поясни, че именно тази комисия е органът, който приема новите организации на движение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg