Сметките за парно в София с 19% по-ниски през февруари


Сметките за парно в София с 19% по-ниски през февруари

Снимка: Pixabay

С 19 процента по-малко е потребената топлинна енергия през февруари спрямо същия период на миналата година, съобщиха от „Топлофикация – София“. От там посочват още, че с 32 на сто по-малко е консумацията спрямо януари 2024 г.

Високите температури през февруари доведоха до по-ниско потребление на топлинна енергия и съответно до по-ниски сметки както за абонатите на прогнозно отчитане, така и за тези с реален отчет, допълват от столичното топлофикационно дружество. По данни на НИМХ средномесечната температура за периода е 7,6 градуса, с 6,7 градуса по-висока спрямо януари 2024 г.

Сравнителният анализ показва, че 55 процента от битовите потребители ще получат фактура на стойност до 100 лв. За 21 на сто от абонатите стойността ще е между 100 и 150 лв. Едва 3 процента са на стойност над 300 лв., посочват от „Топлофикация София“.

Информация за индивидуалното потребление на всеки имот клиентите могат да видят на втора страница в съобщението към месечната фактура. Там е поместен и сравнителният анализ с предходния отоплителен сезон.
Февруарските фактури са достъпни онлайн на www.toplo.bg, както и в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти, припомнят от „Топлофикация София“.

При регистрация в портала „Моето Топло“ на сайта на „Топлофикация София“ клиентите на дружеството могат да следят своите задължения и плащания до 36 месеца назад, както и да се възползват от други електронни услуги, които топлофикационното дружество предлага само за регистрираните в портала клиенти.

При необходимост от допълнителна информация и въпроси могат да се свържат с нас на информационния телефон 0 700 11 111, се посочва още в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *