След 3 ч. пред Спешно: Семейство запали колата до София

След близо три часа чакане пред спешния кабинет в държавната болница в Монтана, семейство реши да пътува до столицата, за да може детето да бъде прегледано и лекувано.

На 28 май между 17:00 и 20:00 часа в болницата в Монтана семейство отива по спешност с 14-годишното си дете, което е с много висока температура. Майката на детето споделя пред НОВА, че е видяла медицински персонал, но той не е реагирал по никакъв начин.

„Чакахме както отпред, така и вътре в болницата. Детското отделение беше пълно. Нямаше кой да ни приеме и кой да ни окаже първа помощ. Една медицинска сестра каза да се помоля на поп, отколкото на тях”, коментира Станислава Колева, майка на детето.

По думи на майката медицинска сестра казала, че от следващия път нямало да има кой да отвори „Спешно отделение“ в болницата, защото служителите щели екипно да напуснат.

Така след много чакане и неадекватно отношение семейството решава да потърси лекарска помощв София. Отиват в Трета градска, където е направена снимка на бял дроб на детето. От нея става ясно, че то има проблем със сърцето. Назначават му лечение с антибиотик. В момента детето вече е много по-добре и се възстановява.

Жената обясни, че това не е единственият случаи на липса на указана помощ в болницата в Монтана. Преди време, но с другото си дете, майката отново се е опитвала да потърси спешно лекар в града, но без резултат.

От болницата в Монтана отказаха коментар по случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg