След негативната реакция: „Търговска Лига“ сменя името на болницата „Мама и аз“


След негативната реакция: "Търговска Лига" сменя името на болницата "Мама и аз"

„Търговска Лига“ се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата „Мама и аз“, съобщиха от компанията. „Решението на правителството може само да бъде редактирано в този смисъл“, заявяват от „Търговска Лига“.

Цялата позиция:

Решението на правителството от 30 април т.г. за създаването на многопрофилна болница в София със само 40 педиатрични легла е законосъобразно и правилно. Нито проектът, нито решението за новата болница въобще имат за цел създаването на някаква „национална частна детска болница“.

Предвид създаденото обществено-политическо безпокойство в резултат на разпространяването на фалшиви новини и популистки коментари, инвеститорът Търговска Лига се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата. Решението на правителството може само да бъде редактирано в този смисъл.

Напомняме на цялата българска общественост, че в България има висока обща и рекордно висока детска смъртност, и инвестициите в здравеопазването са решаващи за излизането от демографската криза и оцеляването на нацията.

Категорично и ясно потвърждаваме нашата безрезервна подкрепа за изграждането на истинска национална държавна детска болница и, че създаването на модерна многопрофилна болница в София, без педиатрично отделение, не променя тази наша принципна позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg