След кражбата на ток: Христо Иванов бута Козилата Ерато за евродепутат

Майката и бащата на печалните промени в Конституцията, от които рязко се разграничи – проваленият правосъден министър Христо Иванов, бута Летящата Козила Ерато – Елисавета Белобрадова, за евродепутат.

Партията с един файтон избиратели на Христо Носа – „Да, България”, подрежда деветимата си кандидати за Брюксел, като провежда предварителни избори в партията за Европейския парламент.

Членовете на ДБ ще имат 3 дни, за да гласуват чрез мобилно приложение или по пощата за деветимата кандидати, номинирани от местните организации.

От партията посочиха, че членове, симпатизанти и граждани имали възможност да задават въпроси на кандидатите Алина Добрева, Богомил Георгиев, Дилиян Манолов, Димитър Димитров, Елисавета Белобрадова, Живко Димов, Мирослав Дачев, Силвия Атипова и Стефан Тафров.

Narod.bg припомня, че Фондация „Майко мила“, свързана именно с депутатката от „Демократична България“ Елисавета Белобрадова, се забърка в скандал със Столична община и бе осъдена да плати над 8000 лева за измама.

През септември 2020 г. служителите на „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД правят проверка в двуетажна къща, собственост на Столична община, която се намира на ул. „Любата“ в столичния квартал „Лозенец“.

Проверките констатират непълно отчитане на потребяваната електрическа енергия за периода от април до септември 2020 г. на стойност над 7500 лв.

От своя страна Столична община предявява иск към наемателките на обекта фондация „Майко мила“ с председател Красимира Хаджииванова да заплатят дължимата сума.

По делото е изготвена и приета съдебно-техническа експертиза, в която вещото лице е констатирало, че описаните в протокола нарушения представляват нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа и пълно неотчитане на потребената електроенергия през присъединяването.

Софийският районен съд осъжда фондация „Майко мила“ да плати на Столична община, представлявана тогава от кмета Йорданка Фандъкова, на основание на чл. 79, ал. ЗЗД сумата 7556,21 лв. Това всъщност е цената на изхарчената електрическа енергия. Като се прибави към нея лихвата от 717 лв., както и разноските по съдебното производство в размер на 445 лв., общата сума надхвърля 8000 лв.

Решението на съда по делото срещу фондацията, свързана с депутатката от ДС Елисавета Белобрадова, е от 5 януари 2023 година и е изпратено от Йорданка Фандъкова лично на проваления кмет на район „Лозенец“ Константин Павлов – Комитата, също от ДБ, заедно с проект на извънсъдебна спогодба. Несъстоятелният районен смет, обаче, и до момента тактично мълчи за  престъплението на своите съпартийки…

Фондация „Майко мила“ признала, че дължи пари, и обещала да ги изплати, съобщи тогава в. „Филтър“.