Слави Трифонов: Най-доброто за България в момента са предсрочни избори

Веднага предсрочни избори – това поиска лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, който отговаряше на въпроси във Фейсбук, попитан кое е най-доброто за България в момента – избори или правителство.

Според Трифонов никой не бива да се страхува от избори, защото това е най-нормалното нещо за една демокрация.

„Изборите са толкова, колкото трябва да бъдат. Толкова, колкото реши суверенът. Докато се пречисти цялата вода и докато започне по-нормално да се случва всичко“, допълни той. Според него тезата, че не бива да има избори означава, че не трябва да има демокрация.

Още по темата

18 мар 2024 12:49

172

Слави Трифонов смята, че суверенът е апатичен, изморен и че не му харесва това, което става. Той заяви, че министър-председателят в оставка акад. Николай Денков и министъра на финансите в оставка Асен Василев и „на две магарета слама не могат да разделят.“

Трифонов обясни още, че според него изход от ситуацията е професионално, експертно правителство, което да свърши определена работа за определено време, тъй като едва ли ще има политическа сила, която да успее сама да състави кабинет.

Слави Трифонов обясни още, че е „за“ приемане на еврото, но задължително да има референдум по темата. (БТА, Йоана Димитрова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *