СКАНДАЛ в Narod.bg: КАТ-София има нов шеф – Николай Крушарски, разследван за изтрити 1000 клипа с джигити на пътя

Поредно безумие в Narod.bg – скандалният гл. инспектор Николай Крушарски, разследван за мистериозно изчезнали над 1000 клипа с нарушители на пътя, е новият директор на сектор „Пътна полиция“ към Столичната дирекция на вътрешните работи.

Буквално до вчера Крушарски бил в Главна дирекция „Национална полиция“ като началник сектор за обработка на нарушения от камерите на пътя.

По времето на Бойко Рашков имало дисциплинарна проверка срещу него за изчезнали над  1000 клипа с нарушения на шофьори все за големи суми над 500 лв. и нагоре или отнемане на книжки. Източникът на Narod.bg подчерта, че Рашков искал да го уволни, но не му стигнало времето.

И сега, вместо вкарване на разследването в прокуратурата и изправяне пред съда, МВР министърът Иван Демерджиев го прави началник на „Пътна полиция“ към СДВР. Заповедта на министъра за назначението е от вчера, 24 януари. „Повишават за награда, че е трил клипове, явно проверката срещу него е смачкана“, коментира информаторът на Narod.bg.

Припомняме, че главният инспектор бе спипан като участник в нерегламентирано триене на записи от системата на КАТ, показващи нарушения на пътя.

Според наш брилянтен източник Калоян Драганов изобличил Крушарски, че участвал в бандата служители на Центъра за обработка на нарушенията към „Пътна полиция”, които използвали профилите си в системата, за да прехвърлят в папка „Платени” онези снимки от камерите на пътя, за които се дължи глоба.

По времето на бившия шеф на КАТ Тенчо Тенев, скоростно изпратен в пенсия, за да не пречи на далаверите, стана ясно, че в Единния център за обработка на нарушенията на дирекция на полицията около 1000 клипа за превишена скорост са „изчистени”, като са обявени за негодни за налагане на санкция или пък са премествани в папката, в която стоят записите с вече платени глоби. Въпреки своята роля в схемата кариерата на Николай Крушарски продължава към високите етажи в системата…

Източник: narod.bg