Симов: От Борисов винаги може да излезе сапунен сюжет

„От Бойко Борисов винаги може да излезе сапунен сюжет, но той граничи с абсурда. По места в страната БСП може по конкретни политики да си сътрудничи с различни партии, но Борисов го изкарва като епичен сюжет за предателство, което означава само  едно – ротацията наближава, проблемите се увеличават и сега трябва да разтворим всичко това, обвинявайки останалите партии“, коментира Александър Симов от БСП в студиото на „Денят ON AIR“.

„Ние не сме против подкрепата на ПП и ДБ в София. БСП влезе в коловоза на статуквото, прегърнаха се с ГЕРБ, ПП и СС. Иван Таков каза, че Паметникът на Съветската армия е червена линия. В нарушение на закона нарязаха паметника и БСП гласуваха заедно с тях. Очевидно е как задкулисието си осигури управление. Натовариха всички партии в една каруца, за да вдигнат паяжината“, заяви Симов.

По думите му БСП трябва да даде алтернатива на модела „ГЕРБ“. Социалистът посочи, че работата на СОС отново е блокирана.

„Когато и да хванеш Тодева да си тръгне, все ѝ е малко, отдавна трябваше да се е махнала“, добави Симов в ефира на Bulgaria ON AIR.

„Аз съм гласувал за БСП в София. Те стреляха в мен. Работата на първата политическа сила е да си осигурява мнозинство. БСП са 9 съветници, ако утре останалите се обединят да нарежат още един паметник, как от БСП ще го спрат“, попита представителят на левицата.

На въпрос ако се стигне до касиране на изборите в столицата, Ваня Григорова ли ще бъде кандидатът на БСП, Симов отговори, че има определени процедури.

„Има хора от БСП, които искат тя да бъде номинирана. Смятам, че Ваня Григорова е добра кандидатура. Опасявам се, че всичко това, което стана в СОС, няма да се отрази добре на БСП-София“, уточни Симов.

Според него БСП не трябва да се разцепва, но трябва да има много ярка позиция. По думите му в партията се е появила група, която знае как да печели конференции, но трудно печели избори.

„Притеснява ме фактът, че столичното БСП ясно показа, че е в състояние да влезе в паяжината на задкулисието. Боря се да има принципи в тази лява политика в София“, каза Симов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg