Симов: Абсурд е начело на БСП да застане Григорова

Тази интерпретация, че в БСП се случва нещо ненормално, ме хвърля в доста голям смях. В партията се случват най-нормалните процеси. Когато си взел 151 хиляди гласа – историческо дъно, е ясно, че така не може да продължава. От 2017 г. резултатите падат и не виждам кой със здрав разум ще каже, че тенденцията е добра и трябва да продължим по същия начин. Промяната започна, това е съвсем нормален процес, след като лидерът е подал оставка – зам.-председателят насрочва гласуване. Къде виждате преврат?, попита Александър Симов.

Той подчерта, че вината не е само на Корнелия Нинова.

„Нейните противници направиха грешка, персонализирайки проблема. БСП има по-големи проблеми, които отиват отвъд Корнелия Нинова. Тя също направи своите грешки, няма безгрешни хора. В кампанията стана ясно едно – левите избиратели не излязоха да гласуват, те не подкрепиха и Ваня Григорова. Ясно е, че БСП трябва да има нов лидер. Взехме решение, че на следващо заседание ще прегледаме всички незаслужено изключени хора, за да видим кой може да бъде възстановен в партията“, допълни Симов пред Bulgaria ON AIR.

Според него избирателите на БСП не са гласували за други партии.

„Те стачкуват и очакват от нас да ги разберем. Първото разбиране вече е факт – БСП трябва да предложи автентично и добронамерено ляво обединение. Но и БСП не трябва да има кой знае какво самочувствие, защото нашите резултати не са кой знае колко добри. Ясно е, че в поредица от кризи и в моменти, когато сме заплашени от сглобки, е време левицата да покаже, че тя няма да прави сглобка само по себе си, а ще покаже истинско ляво идейно обединение“, коментира още гостът.

По думите му е абсурдно Ваня Григорова да оглави БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg