Симеоновският лифт – ябълката на раздора в Столичната община, има ли шанс да тръгне?

Собственикът на Симеоновския лифт уведоми Столичната община, че съоръженото затваря окончателно. Последва мигновена реакция.  Председателят на СОС съобщи, че съоръжението било продадено на „Витоша ски“ през 2007 година. И поиска обяснение. 

„Не мога да си представя, че за отиването в историята на Симеоновския лифт няма виновни. Конкретни имена – кой го е продал? Кой е следил за изпълнението на следприватизационния договор, кой е позволил да не се прекрати сделката? Ще се постарая скоро да научите тези имена, с които ще сезирам и компетентните органи“, гласи позицията на Цветомир Петров. 

свързани

Според договора за приватизацията на лифта, обаче, до 2032 година столичните общинари имат право на контрол върху функционирането му. 
 
„Кметът и председателят на СОС освен, че бездействат, те говорят неистина. Срокът за приватизация не е изтекъл, той е в рамките на 25 години след решението и от ПП-ДБ-СС лъжат“, коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС и зам.-председател на СОС Георги Георгиев.

Контраатаката не закъсня.

„Днес сутринта чухме доста художествени измислици на тема Витоша и поредната порция от страна на ГЕРБ да пробват да хвърлят вината за нещо, което те са сътворили на друг и как за 6 месеца не сме успели да се справим, и  че ГЕРБ са продали лифтовете с един безумен договор“, контрира кметът Васил Терзиев.

свързани

Общинските съветници на ГЕРБ-СДС настояват за извънредно заседание по темата.

„Проблемът е на първо място в бездействието, на второ място в незнанието, казахме, че София не може да има Facebook кмет“, каза Георгиев.

А на интернет страницата на „Витоша ски“ е публикувано съобщение, в което се посочва, че „лифтовете излизат в профилактика и няма да работят до началото на летния сезон“.

Вижте повече в репортажа.

Източник: Bgonair.bg