Сигнал до Narod.bg: Тумби цигани се регистираха в Ковачевци, избират БСП кмета Васил Станимиров (ДОКУМЕНТ + СНИМКИ)

Цигани се регистрират преди вота като жители на Ковачевци, за да гласуват за червения кмет Васил Станимиров, който с такива криминални трикове си осигурил вече три мандата, а в момента се бори за четвърти. Това гласи сигнал до Narod.bg от възмутени жители на Ковачевци, които поискаха да дадем трибуна на техните проблеми.

Ето и самия сигнал:

Уважаеми журналисти от Narod.bg, изпращаме ви информация, свързана с опасенията ни като граждани и жители на Ковачевци, че настоящият кмет Васил Станимиров отново ще бъде избран с помощта на тумби цигани, които вече са регистрирани с временни адреси при нас, а кракът им не е стъпвал в селото.

На 29 октомври ги очакваме отново с автобуси, както става на последните няколко вота, с които насотящият кмет от БСП е на власт вече 13 години. Забележете, броят на живущите в Ковачевци е нараснал с една трета в месеците прведи вота, което е невъзможно извън изборно време, смятата читателите на Narod.bg.

Според публикация Actualno.com само за последните месеци преди изборите населението на Ковачевци отново нарасна „мистериозно“ с 1/3. С 349 души по постоянен адрес новорегистрираните в с. Ковачевци в периода януари-април 2023 година са 101 човека. Това е ръст с невероятните 14,3 пъти спрямо същия период на миналата година, а според данните на Института за развитие на публичната среда (ИРПС) това означава 50,01% риск от изборен туризъм.

Село Ковачевци е център на община, намираща се в област Перник – една от най-малките в България. Несменяем кмет в последните 13 години е „червеният“ Васил Станимиров.

Справка в ЦИК сочи, че в община Ковачевци на местните избори през 2019 г. избирателите с право на глас са били общо 1400 души. Новорегистрираните представляват над 10% от избирателите от последния вот, което означава, че биха могли да повлияят решително на резултата от предстоящия през октомври месец вот.

Сред общините с най-голям ръст на регистрации по настоящ адрес Ковачевци е на престижното седмо място в страната – след Невестино, Трекляно, Ново село, Макреш, Земен и Медковец, като оставяме на вас да прецените дали напливът се дължи на подобрените условия за живот в тези населени места или на идващите избори.

Източниците информираха, че в избирателните списъци фигурират много хора, които не отговарят на изискванията да бъдат гласоподаватели. По този повод е изпратен и сигнал до областния управител на Перник Людмил Веселинов и до директора на ОДМВР – Перник ст. комисар Павел Млеканов. По неофициална информация МВР прави проверки по тези сигнали и до този момент са открити над 70 адреса, на които дори няма прокарано електричество.

Анализите на Института за развитие на публичната среда показват как преди местните избори в редица населени места се отбелязва сериозен ръст в регистрациите по настоящ адрес. Докато през 2022 г. тези премествания в периода януари-април са били общо 38 683, то тази година за същия период те са вече 68 931. Това е увеличение с впечатляващите 78%.

Източник: narod.bg