Сензация в Narod.bg: Брендо решил 3 уравнения, преди да се предаде, преговарял с МВР от Турция

Световният криминален авторитет Евелин Банев – Брендо е решил 3 тежки уравнения, преди изненадващо за мнозина да се предаде на властите рано сутринта на 24 юни. Брилянтен източник на Narod.bg от МВР обясни, че на топ мафиота му отнело 2 години преговори с високопоставени фактори във Вътрешното министерство, преди да се реши да се даде в ръцете на нашите власти.

През това време издирваният от Интерпол добре облечен бизнесмен се скатавал в Турция, както преди време единствено Narod.bg писа.

Планът на биг боса бил да се върне у нас още през 2022-а, но тогава ситуацията не позволила, защото имал готови решения само на две от трите важни за решаване на задачата на живота си уравнения.

Преди две лета Брендо влязъл в контакт със спецслужбите и с преговори било решено той да влезе в България с яхта, от която да се прехвърли на лодка до точно определено място на черноморския бряг, където да го чакат служители на МВР. Било отвоювано и цивилизовано посрещане на издирвания гангстер – без задължителния за случая побой.

Да, но…

Брендо сам дал заден от идеята, защото към оня момент решил неизвестните в 2 уравнения – МВР и съда. Останала нерешена задачата с българската прокуратура, тогава управлявана от Иван Гешев. А не тайна за никого, че държавното обвинение често се използва като бухалка, която оставя болезнени следи за дълги години.

Сензация е и друго разкритие на Narod.bg, което опровергава версията, че Евелин Банев се е прибрал у нас през 2022-а със самолет.

По-рано днес вътрешният министър Калин Стоянов съобщи от трибуната на Народното събрание, че Брендо бил кацнал у нас със самолет през пролетта преди 2 години.

Още в първите часове, когато Брендо се предаде в Софийския затвор, се появи версията, че той се върнал у нас с малкия самолет „Пайпър”, който навлезе във въздушното ни пространство, презареди край Видин и кацна между Търговище и Шумен.

Тогава стана ясно, че литовецът Брониус Заронскис е продал машината на украинци седмица преди полета до България.

Версията обаче издиша отвсякъде, защото точно в този момент – 8 юни 2022 г., сряда, Евелин Банев е засечен в Бодрум, Турция, следователно не е имало как да се материализира и на борда на 60-годишния Piper PA-23-250 Aztec, който навлезе във въздушното ни пространство и кацна между Търговище и Шумен.