Сделка: Красьо Черния купува гласове за ПП, за да върви „бизнесът“

Близкият до кръга на „Промяната“ бизнесмен и лобист Красимир Георгиев – Красьо Черния, се включва в кампанията на Кирил Петков и Асен Василев с връзките и парите си, за да помогне по всякакъв начин за по-добро представяне на партията на предсрочните парламентарни и местните избори, които наесен се очаква да бъдат 2 в 1.

Близостта между плевенчанина и харвардския премиер лъсна през юни 2022-а, когато министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов подаде оставка. Тогава властта в МРРБ остана в ръцете на неговия заместник – Ивайло Георгиев Стойков, специално назначен от Кирил Петков на поста. Разковничето е, че Ивайло Стайков е подчинен на… Красьо Черния.

Източник на Narod.bg твърди, че сега Красимир Георгиев щял да активира връзките си по общините, за да купува гласове за „Продължаваме промяната“. Лобистът от Плевен, в чиито телефонни разпечатки преди лъснаха разговори с десетки съди и прокурори, се нагърбил със задачата, за да може ПП да завоюва по-добри позиции, а оттам и общият бизнес с харвардци за продължи да набира скорост, обясни източникът ни.

Narod.bg вече разкри, че подчинен на Красьо Черния вече бе пробутан по високите етажи на властта, за да защитава интересите на плевенчанина. Става дума именно за Ивайло Стайков от „Продължаваме промяната“, който за заместник-министър в МРРБ от Кирил Петков на 27 юни 2022 г., като до 23.06.2022 г. бе съветник в същото министерство от квотата на партията на „харвардците“.

Стайков, обаче, от години работи за съдебния брокер Красимир Георгиев и отпуска милиони на свързана с лобиста строителна фирма. Любопитно е, че Стайков, заедно с бившия министър на културата Атанас Атанасов и с другия лидер на ПП Асен Василев, са съученици от Езиковата гимназия в Хасково.

От 02.11.2016 г. до 30.12.2021 г. Ивайло Стайков е управител на „Нова Инветсмънт трейд“ ЕООД. До 2016-а това дружество е собственост на „Крит“ ЕООД, а впоследствие е придобито от „Пайн Инвест“ ООД.

Публично известно е, че по това време скандалният бизнесмен Румен Иванов продава империята си „КРИТ“ ЕООД на Красьо Черния.

Преди време осветлихме у друга Бизнес врътка – Красимир Георгиев уредил бившия премиер Кирил Петков с апетитна имотна сделка, която наляла първите 27 милиона в сметката на канадеца срещу повече от скромното вложение от 108 хиляди лева, издаде източник на Narod.bg от средите на „Продължаваме промяната“.

Схемата започва преди 9 години, когато близкият на Киро Асен Василев е служебен министър на икономиката в периода от 13 март 2013 година до 29 май 2013 година.

Преди да заеме поста на съветник, Стайков е депутат от „Продължаваме промяната” и заедно с това до 30 декември 2021-а успоредно е управител на фирмата „Нова инвестмънт трейд”. Стайков става шеф на дружеството 2 ноември 2016 г., когато групата компании от добре познатата в началото на века строителна империя КРИТ минава под управлението на сестрата на Красьо Черния – Даниела Георгиева.

Нейната „Пайн инвест” е собственик на дружеството, управлявано от депутата и зам.-министър от ПП.

Съдружници в „Пайн Инвест” ООД са сестрата на Красьо Черния – Даниела Васкова Георгиева – Христова и Тоска ЕООД на кипърската офшорка „Лерон Холдингс енд Инвестмънт Лимитид”. Именно в работата за тях е цитираният в официалната биография на Стайков: „солиден опит в организация и управление на строително – инвестиционни проекти”.

Източник: narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *