СДВР: СО да изпълни определението на ВАС за „Патриарх“-а


СДВР: СО да изпълни определението на ВАС за "Патриарх"-а

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столична община трябва да изпълни определението на Върховния административен съд (ВАС) и да преустанови въвеждането на новата организация на движение по булевардите “Витоша“ и “Патриарх Евтимий“, и ул. “Проф. Фритьоф Нансен“. Това се казва в разпореждане на СДВР, предаде репортер на БГНЕС.

СДВР е изпратила разпореждането до заместник-кмета на Столична община г-н Илиян Павлов. В него се посочват задължителни за изпълнението действия. Едно от тях – със срок до 27 юни – касае обезопасяване на участъците по посоченото трасе.

На следващия ден отдел „Пътна полиция“- СДВР е изпратил и сигнално писмо до кмета на СО г-н Васил Терзиев, с което го уведомява, че положените нова маркировка, пътни знаци и преградни съоръжения не са изградени съгласно действащото законодателство в България и не отговарят на реда и условията за организация на движението по пътищата, отворени за обществено ползване.

„Изисква се в кратки срокове столичният отдел „Пътна полиция“ да бъде уведомен за предприетите действия, произтичащи от чл. 3, ал. 1 от ЗДвП. В заключение в сигналното писмо до столичния кмет се посочва, че ако не се получи отговор за предприети действия, отдел „Пътна полиция“ ще приложи правомощията си съгласно чл. 165, ал.1, т. 3 от ЗДвП“, заявяват от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg