Свлачище застрашава къщите в беловско село, 3 млн. лв. били дадени за него

Свлачище в беловското село Габровица застрашава къщите на местните. Държавата отпуска 3 милиона лева за укрепването му, избрана е фирма изпълнител и работата започва малко преди местните избори миналата година. Изградени са част от предвидените ламели и пилоти, след което изненадващо фирмата спира работа.

„Пети месец вече не се работи. В същото време се оказа, че договорът е удължен с анекс, малко преди местните избори, с 200 дни. Недопустимо е някой да е получил близо 3 мил. лв. и в същото време месеци наред да не върши нищо“, възмути се кметът на община Белово инж. Стойко Стефанов.

Хората в селото са възмутени от това, но и притеснени за жилищата си.

„Тук е невъзможно да тръгнеш облечен като хората и да слезеш на центъра, дори и хляб да си вземеш. Ние се караме с мъжа ми кой да тръгне за хляб, защото сутрин е нещо страшно, когато вали. Има болни хора, които се нуждаят от посещаване на линейка – абсурд е да дойде“, коментира жителят на селото Екатерина Крънчева.

Местните имат и своите резерви и към свършената работа.

„Ако не се направят тези пилоти в комшийския парцел – при едно наводнение може свлачището да стигне до къщата, може и да я бутне“, каза Иван Черешаров.

Предвидено е изграждането и 4 стени. От фирмата изпълнител обаче съобщили, че условията не позволяват да се работи. Нещо, с което не са съгласни както хората, така и общината.

Вижте повече в репортажа.

Източник: Bgonair.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *