Сбогуваме се с Неофит в „Св. Александър Невски“, погребват го в „Св. Неделя“

Два дни национален траур. Православна България почита паметта на патриарх Неофит. Поклонението пред тленните останки на водача на църквата ни е утре в храм-паметника „Св. Александър Невски“. 

Погребението ще бъде в събота в митрополитската катедрала „Света Неделя“. Цял ден параклисът „Света Марина“ в столицата беше обграден от миряни, дошли да се сбогуват с Неофит. А Светият Синод изготви процедурата на траурната церемония.

Траурни камбани от рано сутрин съобщават за смъртта на Негово светейшество патриарх Неофит. Митрополити от цялата страна се събраха в Светия Синод и изразиха своите чувства към покойния патриарх. 

свързани

12 митрополити от цялата страна отслужиха заупокойна молитва в памет на патриарх Неофит. След отслужения трисагий стотици миряни се поклониха и си казаха последно сбогом с патриарха в параклиса „Света Марина“.

А на въпроса има ли разделение сред висшите духовници и труден ли ще бъде изборът за нов патриарх, отговориха така: Противоречие е имало и пред апостолите Петър и Павел, и никой никого не е нарекъл разколник. 

Вижте повече в репортажа на Йоана Георгиева.

Трябва ли да има засилено полицейско присъствие в София заради напрежението около мигрантите?

Задължително трябва да има.
Да оставят хората сами да се справят с проблема.
Проблемът не се решава с присъствието на повече полиция.

Общо 1072 гласа

Източник: Bgonair.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *