Само ДПС подкрепя проектокабинета „Желязков“, гласовете им не стигат при 240 в зала

Часове след като кандидатът за премиер Росен Желязков представи проектокабинета дойдоха и заявките. Втората политическа сила – ДПС, отдавна е на мнение, че кабинет може да има само с мандата на ГЕРБ-СДС. Техните депутати обаче не стигат за приемане на кабинета. От ГЕРБ-СДС имат 68 депутата, ДПС- 46. При пълна зала с 240 народни представители, им трябват 121 гласа „за“.

От третата партия в парламента – ПП-ДБ днес отново потвърдиха позицията си, че не искат правителство на Борисов.

свързани

„Няма да подкрепим правителството на ГЕРБ-ДПС, за което си мечтае Пеевски, защото следващите реформи, нужни на България, са невъзможни с тях. Борисов е дал партията си под наем заради собственото си спокойствие“, написа в своя позиция Кирил Петков.

И от „Възраждане“ се обявиха против правителство с първия мандат и гледат към папка номер 3. 

Кабинет с трети мандат поискаха и от БСП и „Има такъв народ“. С най-малката партия „Величие“ днес имаше куриозен случай. В обедните часове се появи публикация в социалните мрежи на основателя на партията Ивелин Михайлов, който приканва парламентарната група да подкрепи кабинета „Желязков“.

свързани

Но малко по-късно стана ясно, че е недоразумения, а самият Михайлов обяви, че профилът му в една от социалните мрежи не е под негов контрол. 

„Това е още едно доказателство за непочтеността на системата в България и увеличава моите сили за борба с тях. Вярвам, че споразумение с дявола в този момент не може да има“, категоричен бе Михайлов.

От ГЕРБ вече заявиха, че ако кабинетът не успее, те няма да дадат подкрепата си за третия мандат.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: БГНЕС

Източник: Bgonair.bg