Само в Narod.bg: Кметът на Несебър набута брат си Стоил Димитров в схема с PVC дограма, продават я на тройни цени

Време е кметът на Несебър Николай Димитров да стане клиент на прокуратурата – след схемите с незаконни обекти в Слънчев бряг, за които Narod.bg обстойно писа, сега лъсна нова врътка, в която градоначалникът набутал и брат си Стоил Димитров.

Наш източник от морската община разкри, че кметският брат с ЕГН 680315**** е свързан с около 10 фирми. Стоил Димитров е производител на PVC и алуминиева дограма. За да върви бизнесът и да се прикрие конфликтът на интереси, по устно разпореждане на Николай Димитров Стоил продава дограмата на много висока цена на Вълчо Георгиев от Равда, който чрез фирмата си е редовният печеливш всяка година на процедурата за текущи ремонти на общината.

Така излиза, че дограмата на брата на кмета се монтира и фактурира от Вълчо Георгиев (към настоящия момент управител на фирмата е синът му, б.ред.) на всички общински обекти – административни сгради, училища, детски градини, общински подразделения.

Останалите фирми, спечелили конкурси за изграждане на нови сгради, отново са принудени от кмета да поръчват дограмата за общинските сгради от брата Стоил и да я фактурират на общината от техните си фирми на двойни и тройни цени, отсече информаторът на Narod.bg.

Източник: narod.bg