Руският шпионин е изнасял чувствителна информация, конфискувани са над 1500 коли

Вътрешният министър Калин Стоянов коментира случая с обвинения в шпионаж в полза на Русия Георги Караколев. Той направи това по време на блиц контрола в парламентарна комисия. По думите му руският шпионин е изнасял чувствителна информация. 

Изслушването на Стоянов започна с въпроси какво се прави за намаляване на пътния травматизъм по пътищата в страната. Това даде и повод на вътрешния министър да обобщи свършеното. 

свързани

„Това, което беше предприето с отнемането на автомобили, работи прекрасно. Има над 1500 автомобила, които са иззети“, посочи шефът на МВР.

Депутатите се поинтересуваха и за шпионския скандал, който разтресе ГДБОП. 

„За арестувания има данни, че е изнасял класифицирана информация към руската агентура. Служителят на ГДБОП работил като експерт в сектор „Международно сътрудничество и проекти“. Наблюдаващият прокурор по делото цитира думата „чувствителна информация“. Хубаво е да се знае, че през този човек от самото начало на работа всичко, което е минавало, е било лимитирано и контролирано“, обясни Стоянов.

свързани

От опозицията пък попитаха за нелегалната миграция у нас. Министърът се похвали, че ситуацията на границата е спокойна. 

„Имаме намаление с 69% на опитите за преминаване на граница. Има и значителен спад в настанените мигранти“, изтъкна Стоянов. 

свързани

Това беше първо заседание на комисията по вътрешна сигурност с новия председател Маноил Манев, след като Десислава Атанасова стана член на Конституционния съд. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Източник: Bgonair.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *