Русия обяви 1700 души за жертви на терористичната атака в „Крокус сити хол“


Русия обяви 1700 души за жертви на терористичната атака в "Крокус сити хол"

Снимка БГНЕС

Повече от 1700 души са обявени за жертви на терористичната атака в „Крокус сити хол“ край Москва, според указа за ареста на обвинените в терористичната атака, предава ТАСС.

Следственият комитет на Руската федерация е изпратила осем молби за правна помощ до три чужди държави. Не се уточнява за кои страни става въпрос. „Разпитани са над 800 души като свидетели. Извършени са над 20 претърсвания, над 65 огледа на местопрестъпления, назначени са над 650 различни съдебномедицински експертизи, включително съдебномедицински, балистични, молекулярно-генетични, пожаротехнически, строителнотехнически, дактилоскопични“, се посочва в резолюцията, предаде Фокус.

В документа се посочва оюе, че „предадените на съда материали не съдържат данни, сочещи неефективна организация на разследването“. По време на съдебното заседание защитата също не е подала такава информация.

Вечерта на 22 март въоръжени мъже нахлуха в „Крокус сити хол“ и откриха огън, след което запалиха пожар. В резултат на това загинаха 145 души, а над 500 бяха ранени. В края на април съдът арестува 12-ия замесен в случая. По информация на „Коммерсант“, двама служители на концертната зала също са обвиняеми по наказателно дело за предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за безопасност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg